Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις ΣΥ (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 1999)

stratiotikes-sxolesΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:                                                ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β’ ΚΛΑΔΟΣ/Β4(ΔΝΣ)

Πίνακα Αποδεκτών                              ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

                                              Τηλέφ.: 210-6574239
Φ.430/54/299428
Σ.6766

                                                Αθήνα, 24 Νοε 16

όλο το έγγραφο εδώ:   stratologia2017

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις ΣΥ (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 1999)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017: επιλογή Πεδίου και Σχολών

panelladikesκλικ στη εικονα η ΕΔΩ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, πανελλαδικές 2017 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017: επιλογή Πεδίου και Σχολών

σημαντική διάκριση ( Κουτσαβέλη Ελένη – Αθηνά, Β2) και παρουσία ( Ιωαννίδη Μαρία-Ελένη – Γ1) μαθητριών του 7ου ΛΥΚΕΙΟΥ

images                                                                                 Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2016
Προς: Όλους τους συμμετέχοντες της 34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
Θέμα: Ανακοίνωση επιτυχόντων της 34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις της Αίθουσας «Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ’ στην Α’ Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες, ο αριθμός των οποίων ανήλθε στους 130, χωρισμένοι σε 10 επιτροπές κατέληξαν σε 10 ψηφίσματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας.
Η πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενοι από τους κ. Θανάση Σαΐτη (Πρόεδρος), κ. Παναγιώτη Καλαϊδόπουλο, κ. Κατερίνα Κούκου, κ. Χρυσάνθη Κονιού και κ. Βασίλη Κουτσομάρκο, συνεδρίασε μετά το πέρας των εργασιών και κατέληξε στην επιλογή των παρακάτω έξι (6) μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 84η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων την Άνοιξη του 2017 στο Τρόντχαϊμ και το Ρόρος της Νορβηγίας…. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ2518_apotelesmata_34is_ese

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο σημαντική διάκριση ( Κουτσαβέλη Ελένη – Αθηνά, Β2) και παρουσία ( Ιωαννίδη Μαρία-Ελένη – Γ1) μαθητριών του 7ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Η 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ektakt  Η 7-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ      Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ μετά από τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών.

Η συγκέντρωση των μαθητών θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ έξω από την Ακαδημία. Αναχώρηση ώρα 8.30 μμ για Ηγουμενίτσα.
Συνεπώς δεν χρειάζονται οι υπεύθυνες Δηλώσεις των ΓΟΝΕΩΝ!!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

a_cansat_descending_node_full_image_2-300x202[CanSat in Greece 2017]      Αποτελέσματα Επιλογής Ομάδων

Η ομάδα «Zephyrus» του σχολείου μας πέτυχε να προκριθεί ως μία από τις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSatin Greece 2017 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου (αναμένεται η τελική ημερομηνία).

Ο διαγωνισμός CanSatin Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Το κάθε σχολείο σχηματίζει μια ομάδα 4-6 μαθητών και καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται με τη βοήθεια ειδικού πυραύλου σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.

Η ομάδα «Zephyrus» δημιουργήθηκε από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό και με την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Γ. Σκαργιώτη, κατέθεσαν την αίτηση συμμετοχής με την πρόταση-ιδέα κατασκευής του δικού μας πειραματικού δορυφόρου.

Η αίτηση συμμετοχής αξιολογήθηκε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (πρωτοτυπία, δυνατότητα υλοποίησης, οργανωτική δομή κλπ) και επιλέχθηκε να είναι ανάμεσα στις 10 συνολικά προτάσεις σχολείων από όλη την Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθούν και θα υποστηριχθούν ώστε να κατασκευάσουν τον δορυφόρο τους και να τον δουν να εκτοξεύεται από τον πύραυλο κατά το τριήμερο διεξαγωγής του CanSat in Greece 2017.

Η ομάδα μας καλείται στις επόμενες 130 περίπου μέρες να εργαστεί με συνέπεια, μεθοδικότητα, υπομονή και πνεύμα συνεργασίας  ώστε να υλοποιήσει με επιτυχία το σχέδιό της και να εκπροσωπήσει επάξια το σχολείο και την πόλη μας.

Τους ευχόμαστε να έχουν ένα διασκεδαστικό ταξίδι γνώσης και δημιουργίας.

Καλή Επιτυχία!!!

cansat_es_l(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του CanSat in Greece 2017).

i-selida-tou-diagonismou-ine

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες

                           stratiotikes-sxoles                               Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 1999)

1.Σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τα σχετικά, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

2. συνέχεια ΕΔΩ: programma-katathesis-da-klasis-2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες

Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

2016-11-22_11-20-51Ο Κορνήλιος  Καστοριάδης  είπε κάποτε πως

Για να υπάρξει πραγματική εκπαίδευση με την αυστηρή έννοια του όρου υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αντικείμενο επένδυσης και πάθους και από τους εκπαιδευτές και από τους εκπαιδευόμενους. Και για να τα πω καθαρά, αν δεν υπάρχει έρωτας με την εκπαίδευση, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Εμείς ,ερωτευτήκαμε την ποίηση μέσα στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Μια παρέα εφήβων, ξεκινήσαμε μια ερευνητική εργασία με την καθηγήτριά μας κυρία Νόνη Σταματέλου, με θέμα :  « Οι ποιητές  ζουν  ανάμεσά  μας».

Στα  πλαίσια του συγκεκριμένου  project, καλέσαμε   τον  ποιητή  κύριο  Μιχάλη  Γκανά, που άλλωστε έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το σχολείο μας, αφού πριν δύο χρόνια ,μια άλλη ομάδα παιδιών ,με την ίδια υπεύθυνη καθηγήτρια, πραγματοποίησε  παρόμοιο project, με θέμα «Η ζωή  και  το έργο  ενός  λογοτέχνη  – Μιχάλης  Γκανάς»2016-11-22_10-59-37

Ο ποιητής ,με την αμεσότητα και την απλότητα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, απάντησε στις ερωτήσεις μας, φωτογραφήθηκε μαζί μας, μας διάβασε κάτι απ΄το καινούριο του βιβλίο « ΟΜΗΡΟΥ  ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Μιχάλη  Γκανά » και  μας δίδαξε πως η αληθινή μόρφωση  δεν βρίσκεται στη συσσωρευμένη γνώση αλλά στην απλότητα που είναι αποτέλεσμα  βαθιάς καλλιέργειας, δηλαδή αληθινής  παιδείας…

Η συνάντηση  με τον σπουδαίο Ηπειρώτη  δημιουργό  ήταν  μια  πολύτιμη εμπειρία  για  μας τους  μαθητές  που βομβαρδιζόμαστε απ΄το  διαδίκτυο  και την τηλεόραση με πληροφορίες  συχνά αμφιβόλου ποιότητας αλλά και στο σχολείο ζούμε κάτω από την πίεση ενός ασφυκτικού εκπαιδευτικού συστήματος που  δεν  μας δίνει  πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες  «Εκτός προγράμματος». Αρχίσαμε  από νωρίς , απ΄τις πρώτες μέρες  κιόλας της εργασίας να νοιώθουμε πως η ποίηση μας δίνει φτερά να πετάξουμε πάνω απ΄την καθημερινότητα …2016-11-22_11-47-12

Στόχος μας  είναι , με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς μας  να δεχτούμε κι΄άλλους  ποιητές στην σχολική τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  γιατί οι ποιητές  δεν είναι απόκοσμοι, οι ποιητές  ζουν και  εκφράζουν την εποχή τους, επηρεάζουν την εποχή τους, πιο απλά… «Οι  ποιητές  ζουν ανάμεσά  μας»!

  • Aπο τους μαθητές της Α Λυκείου που υλοποιούν την ερευνητική εργασία « Οι ποιητές  ζουν  ανάμεσά  μας» με τη καθοδήγηση της καθηγήτριας τους              κ. Σταματέλου.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

7o-gel-ioanninon_photo-2

ο κ. Ντούρος – Δ/ντης του 7ου ΓΕΛ και η μαθήτρια μας Ηρώ Σιόντη παραλαμβάνουν την αναμνηστική πλακέτα και το βραβείο από τον εκπρόσωπο της τράπεζας

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Της Μαθήτριας μας  «ΣΙΟΝΤΗ ΗΡΩ » 1η στην Ιατρική Ιωαννίνων 2016 με 19534 μορια.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ και του 7ου ΓΕ.Λ για την πρωτιά της μαθητριάς μας στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

img_20161111_103934

Κατηγορίες: Διακρίσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

7ημερη εκδρομή της Γ Λυκείου στη ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΙΕΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ…..

Σχολικές εκδρομέςΑΠΟΦΑΣΗ  

Η  συγκροτηθείσα  με την 1η / 03-10-2016 πράξη του Δ/ντη του    7ου  ΓΕΝ. Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  επιτροπή για τις πολυήμερες εκδρομές….. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

superfast1-800ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Κατηγορίες: Εκδρομές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 7ημερη εκδρομή της Γ Λυκείου στη ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΙΕΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ…..

Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017

27/10/2016:

Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017

Μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017, ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί Κώστας  Τσέλιος και Σίμος Παπασίμου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εφαρμογή

Δοκιμάστε,  βλέποντας  τις σχολές που περνάτε με τις βάσεις 2016.

Σύνδεσμοι με πληροφορίες για κάθε σχολή.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, πανελλαδικές 2017 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017