ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Εκγύκλιος Φ.251/183146/A5 (PDF)

Σχετικά με την λειτουργία Τμημάτων και Σχολών των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014-2015, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

Με το άρθρο 189 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄) καθορίζεται ότι για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.Δ. 11/2014 ( ΦΕΚ 17 Α΄), το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου : www.et.gr .

Σύμφωνα με το Π.Δ. 151/2013 ( ΦΕΚ 238 Α΄), Οργανισμός της Σχολής Ικάρων, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου : www.et.gr , οι υποψήφιοι – ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τέλος, σύμφωνα με το ως άνω (γ) σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους υποψηφίους ότι η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Ενημέρωση Γονέων

  • ENHMERVSH GONEVN
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ           ΚΑΙ ΩΡΑ 5.30 Μ.Μ    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ                                     ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ.

                                                                      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                             ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΦΥΣΙΚΟΣ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

«Πίσω στο Σχολείο» με τη συμμετοχή του 7ου Λυκείου

1261021821Τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσφέρει η διαδικασία του μαθήματος στην τάξη, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίσω στο Σχολείο», το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νίκος Γιαννής επισκέφθηκε το τόπο καταγωγής του, τα Γιάννενα, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές όχι μόνο για όργανα, θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική του εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για μια ξεχωριστή τιμή για το 7ο Λύκειο έκανε λόγο ο Διευθυντής του Γιάννης Ντούρος, ενώ ο κ. Γιαννής εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στην πατρίδα και μίλησε για το νόημα της πρωτοβουλίας.
Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία» έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την ΕΕ από μέσα και με τους οποίους έχουν ένα κοινό σημείο: τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο.  Έτσι για μια μέρα τα στελέχη αυτά γίνονται «το πρόσωπο της Ευρώπης» στο σχολείο τους!
Η δράση «Πίσω στο Σχολείο» πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση μαθητών | Σχόλια κλειστά

Το 7o Γενικό Λύκειο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην ΙΣΠΑΝΙΑ ( Σαλαμάγκα) σε πολυμερή σχολική σύμπραξη (Comenius)

αρχείο λήψης1Το 7o Γενικό Λύκειο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συμμετέχει σε πολυμερή σχολική σύμπραξη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2013-1-DE3-COM06-35348 6

Τίτλος Σύμπραξης: «Youth ECHOES – (Europe, Careers, Hopes and fears, Opportunity, Enthusiasm (to build a) Solidary Europe)»

Υπεύθυνη του προγράμματος και  επικοινωνίας ορίσθηκε από το Σύλλογο των καθηγητών  η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Καλαθά Ελένη.
Η διάρκεια της σύμπραξης είναι δύο χρόνια :   Αύγουστος 2013 – Ιούλιος 2015.

Συντονίστρια χώρα είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Swiebodzin της ΠΟΛΩΝΙΑΣ στις 25-29 Οκτωβρίου ενώ η επόμενη επίσκεψη έγινε στις 23-28 Φεβρουαρίου 2014 στο PORTIMAO της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ.

Η Τρίτη συνάντηση έγινε στη Γλασκώβη της ΣΚΩΤΙΑΣ από 26-30 Απριλίου 2014         ( ST.OSWALD’S SECONDARY SCHOOL- GLASGOW- GB-United Kingdom).

20141021_194354Η τέταρτη συνάντηση έγινε  στη Σαλαμάγκα της ΙΣΠΑΝΙΑΣ απο 20 έως 24 Οκτωβρίου 2014. (IES MARTINEZ URIBARRI Salamanca-ES-Spain)

Κατηγορίες: comenius, Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Ομιλία του Δ/ντη στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

7lykioan_150x150Κυρία αντιδήμαρχε,  κ. Σχολικέ σύμβουλε

Αγαπητά μας παιδιά , αγαπητοί γονείς,

Καλωσορίσατε στο ανανεωμένο σχολικό μας συγκρότημα, καλωσορίσατε σε ένα ακόμη συναρπαστικό  ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τoυς μαθητές μας σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους

ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΜΑ στα παιδιά της Α΄ τάξης του Λυκείου μας για τα οποία θα μεριμνήσουμε να προσαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό στο νέο σχολικό γι αυτά περιβάλλον. Όλα θα πάνε καλά.

Αγαπητοί μαθητές,

ο Δ/ντης του Σχολείου  και οι καθηγητές σας, θα βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, να είναι και η νέα σχολική χρονιά ευχάριστη και δημιουργική, βάζοντας παράλληλα το πήχη των απαιτήσεων και των στόχων σας όσο γίνεται ψηλότερα.

Θέλουμε, όσο περνάει από τις δυνατότητες που μας δίνει η πολιτεία, να είναι η μαθητική σας ζωή ευχάριστη με ισορροπημένη κατανομή δραστηριοτήτων, όπως  μελέτης, αθλητισμού, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκδρομών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεων σε χώρους κοινωνικής προσφοράς .

Το Σχολείο όμως δεν είναι υπόθεση μόνο των καθηγητών σας. Είναι πάνω από όλα προσωπική σας υπόθεση.

Η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση  για την καλή λειτουργία του Λυκείου μας και την επιτυχία των στόχων σας .

Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράλειψη να μη συγχαρώ τους μαθητές  της περυσινής Γ Λυκείου  για τις μεγάλες  επιτυχίες με την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ,ΤΕΙ σε ποσοστά που έφεραν το σχολείο μας στη κορυφή των Δημόσιων Σχολείων.

Οι  επιτυχίες τους έκαναν τη Γιαννιώτικη κοινωνία να μιλάει για το 7ο Λύκειο με τα καλύτερα λόγια και παράλληλα να γεμίζει όλους μας με πρόσθετες υποχρεώσεις.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων σε καλοκαιρινή δράση στην ΚΥΠΡΟ.

kypros

Oι νέοι με το Δήμαρχο Λευκωσίας
Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη
στην Πινακοθήκη της Λευκωσίας

Ομάδα μαθητών ( 10) του 7ου Λυκείου με τη συνοδεία του Δ/ντη και του καθηγητή τους κ. Μπίτση, συμμετείχαν με απόλυτη επιτυχία σε πρόγραμμα ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ με τίτλο « World FriendlyEntrepreneurship” – επιχειρηματικότητα των νέων – στον ΑΓΡΟ τηςΚΥΠΡΟΥ από 11 μέχρι 19 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν με ομάδες νέων από την Κύπρο την Βουλγαρία την Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Οι μαθητές του 7ου Λυκείου της πόλης μας είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά . Τους δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν μέσα στο 10ήμερο αρκετά για την ιστορία της ΚΎΠΡΟΥ , να δουν από κοντά τη πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και μερικοί τολμηροί να κάνουν και μια σύντομη επίσκεψη στα κατεχόμενα….

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

astynomia-sima

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

      κλίκ εδώ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Επίσκεψη στην Κύπρο

agrosΕπίσκεψη στην Κύπρο, στο ορεινό χωριό Αγρός, θα πραγματοποιηθεί από 11 μέχρι 19 Ιουλίου από ομάδα μαθητών του Λυκείου μας η οποία συμμετέχει σε πρόγραμμα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Δράσης «Νέα Γενιά σε δράση».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Αγρό

Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα στον δικτυακό τόπο http://7lykioancyprus2014.wordpress.com

Κατηγορίες: Εκδρομές, Προγράμματα | Σχόλια κλειστά

neo04-07-14: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο θα λειτουργεί για τους ενδιαφερόμενους κάθε ΠΕΜΠΤΗ  τις ώρες 8:30 έως 13:30.

kalo kalokeriΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Από τη Διεύθυνση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

images04-07-14: Επειδή κάποιοι υποψήφιοι πιθανόν να χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, το Λύκειο θα λειτουργήσει επιπλέον την Τρίτη 8-7-2014, την Παρασκευή 11-7-2014 καθώς και τη Δευτέρα 14-7-2014 με την παρουσία του Διευθυντή , Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού ( κ. Σκαργιώτης ) για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Από τη Διεύθυνση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΔΩ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά