το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

a_cansat_descending_node_full_image_2-300x202[CanSat in Greece 2017] Αποτελέσματα Επιλογής Ομάδων

Με χαρά μας σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα σας, Zephyrus , επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

Αγαπητέ κύριε Σκαργιώτη ( Καθηγητής Πληροφορικής 7ου ΛΥΚΕΙΟΥ)

Ως εκ τούτου σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο CanSat Training Workshop, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2-4 Δεκέμβρη στην Αθήνα, εκπροσωπώντας την ομάδα σας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο The Cube.  Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε την άφιξή σας στην Αθήνα, το αργότερο στις 13:00 την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη. Το Workshop θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκέμβρη. Τα έξοδα της διαμονής σας 2 και 3 Δεκέμβρη καλύπτονται από τη διοργάνωση.

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης (02/12) θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Το αναλυτικό πρόγραμμα του CanSat Training Workshop θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Για τις ανάγκες του CanSat Training Workshop θα χρειαστεί να ετοιμάσετε μια σύντομη παρουσίαση, μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών, για την ομάδα σας καθώς και για την αποστολή που έχετε επιλέξει. Την παρουσίαση θα θέλαμε να μας την αποστείλετε το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 12:00. Επίσης θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας και ένα laptop.

Παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας.

Σας συγχαίρουμε και πάλι για την επιλογή σας και αναμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του CanSat in Greece 2017

Η

cansat_es_l1. etisi-simmetochis-tou-7ou-gel-ioanninon-ston-diagonismo-cansat (ΕΡΓΑΣΙΑ _ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ)

2. i-selida-tou-diagonismou-ine (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του CanSat in Greece 2017)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο το 7ο Γ.Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2017.

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες

                           stratiotikes-sxoles                               Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 1999)

1.Σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τα σχετικά, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

2. συνέχεια ΕΔΩ: programma-katathesis-da-klasis-2020

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις Στρατολογικές Υπηρεσίες

Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

2016-11-22_11-20-51Ο Κορνήλιος  Καστοριάδης  είπε κάποτε πως

Για να υπάρξει πραγματική εκπαίδευση με την αυστηρή έννοια του όρου υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αντικείμενο επένδυσης και πάθους και από τους εκπαιδευτές και από τους εκπαιδευόμενους. Και για να τα πω καθαρά, αν δεν υπάρχει έρωτας με την εκπαίδευση, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Εμείς ,ερωτευτήκαμε την ποίηση μέσα στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Μια παρέα εφήβων, ξεκινήσαμε μια ερευνητική εργασία με την καθηγήτριά μας κυρία Νόνη Σταματέλου, με θέμα :  « Οι ποιητές  ζουν  ανάμεσά  μας».

Στα  πλαίσια του συγκεκριμένου  project, καλέσαμε   τον  ποιητή  κύριο  Μιχάλη  Γκανά, που άλλωστε έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το σχολείο μας, αφού πριν δύο χρόνια ,μια άλλη ομάδα παιδιών ,με την ίδια υπεύθυνη καθηγήτρια, πραγματοποίησε  παρόμοιο project, με θέμα «Η ζωή  και  το έργο  ενός  λογοτέχνη  – Μιχάλης  Γκανάς»2016-11-22_10-59-37

Ο ποιητής ,με την αμεσότητα και την απλότητα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, απάντησε στις ερωτήσεις μας, φωτογραφήθηκε μαζί μας, μας διάβασε κάτι απ΄το καινούριο του βιβλίο « ΟΜΗΡΟΥ  ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Μιχάλη  Γκανά » και  μας δίδαξε πως η αληθινή μόρφωση  δεν βρίσκεται στη συσσωρευμένη γνώση αλλά στην απλότητα που είναι αποτέλεσμα  βαθιάς καλλιέργειας, δηλαδή αληθινής  παιδείας…

Η συνάντηση  με τον σπουδαίο Ηπειρώτη  δημιουργό  ήταν  μια  πολύτιμη εμπειρία  για  μας τους  μαθητές  που βομβαρδιζόμαστε απ΄το  διαδίκτυο  και την τηλεόραση με πληροφορίες  συχνά αμφιβόλου ποιότητας αλλά και στο σχολείο ζούμε κάτω από την πίεση ενός ασφυκτικού εκπαιδευτικού συστήματος που  δεν  μας δίνει  πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες  «Εκτός προγράμματος». Αρχίσαμε  από νωρίς , απ΄τις πρώτες μέρες  κιόλας της εργασίας να νοιώθουμε πως η ποίηση μας δίνει φτερά να πετάξουμε πάνω απ΄την καθημερινότητα …2016-11-22_11-47-12

Στόχος μας  είναι , με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς μας  να δεχτούμε κι΄άλλους  ποιητές στην σχολική τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  γιατί οι ποιητές  δεν είναι απόκοσμοι, οι ποιητές  ζουν και  εκφράζουν την εποχή τους, επηρεάζουν την εποχή τους, πιο απλά… «Οι  ποιητές  ζουν ανάμεσά  μας»!

  • Aπο τους μαθητές της Α Λυκείου που υλοποιούν την ερευνητική εργασία « Οι ποιητές  ζουν  ανάμεσά  μας» με τη καθοδήγηση της καθηγήτριας τους              κ. Σταματέλου.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

7o-gel-ioanninon_photo-2

ο κ. Ντούρος – Δ/ντης του 7ου ΓΕΛ και η μαθήτρια μας Ηρώ Σιόντη παραλαμβάνουν την αναμνηστική πλακέτα και το βραβείο από τον εκπρόσωπο της τράπεζας

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Της Μαθήτριας μας  «ΣΙΟΝΤΗ ΗΡΩ » 1η στην Ιατρική Ιωαννίνων 2016 με 19534 μορια.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ και του 7ου ΓΕ.Λ για την πρωτιά της μαθητριάς μας στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

img_20161111_103934

Κατηγορίες: Διακρίσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» | EUROBANK

7ημερη εκδρομή της Γ Λυκείου στη ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΙΕΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ…..

Σχολικές εκδρομέςΑΠΟΦΑΣΗ  

Η  συγκροτηθείσα  με την 1η / 03-10-2016 πράξη του Δ/ντη του    7ου  ΓΕΝ. Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  επιτροπή για τις πολυήμερες εκδρομές….. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

superfast1-800ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Κατηγορίες: Εκδρομές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 7ημερη εκδρομή της Γ Λυκείου στη ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΙΕΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ…..

Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017

27/10/2016:

Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017

Μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017, ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί Κώστας  Τσέλιος και Σίμος Παπασίμου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εφαρμογή

Δοκιμάστε,  βλέποντας  τις σχολές που περνάτε με τις βάσεις 2016.

Σύνδεσμοι με πληροφορίες για κάθε σχολή.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, πανελλαδικές 2017 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπολογισμός των μορίων των Πανελλαδικών – Μηχανογραφικό 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ απο 26/09/16

αρχείο λήψης (1)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

απο 26/09/16

       

  κλικ εδώ : programma-apo-26-092016-ana-tmima     

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ απο 26/09/16

Πανελλαδικές 2017

pe17

12-9-16:

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερήσιου Γενικού Λυκείου που θα διενεργηθούν το 2017″.

Καλοδήμος  Δ. Συνέχεια

Κατηγορίες: Ενημέρωση καθηγητών, Ενημέρωση μαθητών, Πανελλαδικές, πανελλαδικές 2017 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλαδικές 2017

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2016-17 : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Χωρίς τίτλο11ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2016-17 :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘ-ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ 2016-17

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση καθηγητών, Ενημέρωση μαθητών, Σύλλογος Γονέων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2016-17 : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Ο Διευθυντής κ7lykioan_150x150αι ο Σύλλογος των καθηγητών του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων (πρώην κλασικό)   συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου τους για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην  πλειονότητά τους σε σχολή της πρώτης προτίμησης, όπως  άλλωστε είχε εκτιμηθεί με την ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθητών τον Ιούνιο.

Τονίζουν οτι αποτελεί τιμή για το σχολείο  η πρώτη θέση την οποία πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων η μαθήτρια  Ηρώ Σιόντη.

Τους ελάχιστους, που δεν κατάφεραν να πραγματώσουν το μέγιστο των προσδοκιών τους, τους συγχαίρουν για την προσπάθεια τους και επισημαίνουν ότι η επιτυχία στη ζωή δεν κρίνεται μόνο από μία μάχη, αλλά από τη διάθεση για διαρκή αγώνα για το καλύτερο.

Τέλος, εύχονται ολόψυχα σε όλους ανεξαίρετα να είναι δημιουργικός ο αγώνας τον οποίο ξεκινούν.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Διακρίσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!