Ομιλία του Δ/ντη στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

7lykioan_150x150Κυρία αντιδήμαρχε,  κ. Σχολικέ σύμβουλε

Αγαπητά μας παιδιά , αγαπητοί γονείς,

Καλωσορίσατε στο ανανεωμένο σχολικό μας συγκρότημα, καλωσορίσατε σε ένα ακόμη συναρπαστικό  ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τoυς μαθητές μας σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους

ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΜΑ στα παιδιά της Α΄ τάξης του Λυκείου μας για τα οποία θα μεριμνήσουμε να προσαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό στο νέο σχολικό γι αυτά περιβάλλον. Όλα θα πάνε καλά.

Αγαπητοί μαθητές,

ο Δ/ντης του Σχολείου  και οι καθηγητές σας, θα βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, να είναι και η νέα σχολική χρονιά ευχάριστη και δημιουργική, βάζοντας παράλληλα το πήχη των απαιτήσεων και των στόχων σας όσο γίνεται ψηλότερα.

Θέλουμε, όσο περνάει από τις δυνατότητες που μας δίνει η πολιτεία, να είναι η μαθητική σας ζωή ευχάριστη με ισορροπημένη κατανομή δραστηριοτήτων, όπως  μελέτης, αθλητισμού, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκδρομών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεων σε χώρους κοινωνικής προσφοράς .

Το Σχολείο όμως δεν είναι υπόθεση μόνο των καθηγητών σας. Είναι πάνω από όλα προσωπική σας υπόθεση.

Η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση  για την καλή λειτουργία του Λυκείου μας και την επιτυχία των στόχων σας .

Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράλειψη να μη συγχαρώ τους μαθητές  της περυσινής Γ Λυκείου  για τις μεγάλες  επιτυχίες με την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ,ΤΕΙ σε ποσοστά που έφεραν το σχολείο μας στη κορυφή των Δημόσιων Σχολείων.

Οι  επιτυχίες τους έκαναν τη Γιαννιώτικη κοινωνία να μιλάει για το 7ο Λύκειο με τα καλύτερα λόγια και παράλληλα να γεμίζει όλους μας με πρόσθετες υποχρεώσεις.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων σε καλοκαιρινή δράση στην ΚΥΠΡΟ.

kypros

Oι νέοι με το Δήμαρχο Λευκωσίας
Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη
στην Πινακοθήκη της Λευκωσίας

Ομάδα μαθητών ( 10) του 7ου Λυκείου με τη συνοδεία του Δ/ντη και του καθηγητή τους κ. Μπίτση, συμμετείχαν με απόλυτη επιτυχία σε πρόγραμμα ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ με τίτλο « World FriendlyEntrepreneurship” – επιχειρηματικότητα των νέων – στον ΑΓΡΟ τηςΚΥΠΡΟΥ από 11 μέχρι 19 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν με ομάδες νέων από την Κύπρο την Βουλγαρία την Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Οι μαθητές του 7ου Λυκείου της πόλης μας είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά . Τους δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν μέσα στο 10ήμερο αρκετά για την ιστορία της ΚΎΠΡΟΥ , να δουν από κοντά τη πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και μερικοί τολμηροί να κάνουν και μια σύντομη επίσκεψη στα κατεχόμενα….

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

astynomia-sima

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

      κλίκ εδώ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Επίσκεψη στην Κύπρο

agrosΕπίσκεψη στην Κύπρο, στο ορεινό χωριό Αγρός, θα πραγματοποιηθεί από 11 μέχρι 19 Ιουλίου από ομάδα μαθητών του Λυκείου μας η οποία συμμετέχει σε πρόγραμμα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Δράσης «Νέα Γενιά σε δράση».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Αγρό

Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα στον δικτυακό τόπο http://7lykioancyprus2014.wordpress.com

Κατηγορίες: Εκδρομές, Προγράμματα | Σχόλια κλειστά

neo04-07-14: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο θα λειτουργεί για τους ενδιαφερόμενους κάθε ΠΕΜΠΤΗ  τις ώρες 8:30 έως 13:30.

kalo kalokeriΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Από τη Διεύθυνση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

images04-07-14: Επειδή κάποιοι υποψήφιοι πιθανόν να χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, το Λύκειο θα λειτουργήσει επιπλέον την Τρίτη 8-7-2014, την Παρασκευή 11-7-2014 καθώς και τη Δευτέρα 14-7-2014 με την παρουσία του Διευθυντή , Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού ( κ. Σκαργιώτης ) για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Από τη Διεύθυνση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΔΩ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Απολυτήρια & Βεβαιώσεις πρόσβασης

vraveia2

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. θα επιδοθούν στους μαθητές της Γ” Λυκείου τα  Απολυτήρια  και οι Βεβαιώσεις πρόσβασης.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Υπολογισμός μορίων Πανελλαδικών 2014

moria1

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

moria

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΠΡΟΦΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 

SEPTEMBRIOS 2014

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

imagesπατήστε εδώ για την εγκύκλιο

A1. Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 18 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στη συνέχεια και μετά τις 24 Ιουνίου θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση                           http://exams.it.minedu.gov.gr                                                                                             και να υποβάλλουν το Μ.Δ. σε συγκεκριμένη προθεσμία: αρχικά κάνοντας κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και τελικά την οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση) μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα. Μέσα στην προθεσμία, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

Α2. Προθεσμία υποβολής  Μηχανογραφικού Δελτίου.

Από την Τρίτη 24-6-2014 ως και τη Δευτέρα 14-7-2014, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση   http://exams.it.minedu.gov.gr                                                                                                 και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 24-6-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ.                                                                          http://exams.it.minedu.gov.gr 

Η είσοδος των σχολείων για τη δημιουργία κωδικών των υποψηφίων γίνεται από την παρακάτω διεύθυνση:                                                          http://exams.it.minedu.gov.gr/school

Κατηγορίες: Πανελλαδικές | Σχόλια κλειστά