Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Η Εκκλησία της Ελimage001-2537λάδος προκυρήσει Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό γιά μαθητές, μέ θέμα: «Ἰχνηλατώντας τά μονοπάτια πού διάβηκε ὁ ΠατροΚοσμᾶς: Ἡ ζωή, τό ἔργο καί τό μαρτύριο τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ»

Οἱ συμμετέχοντες στόν διαγωνισμό καλοῦνται, μέ τή σωστή χρήση τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας, τήν πλοκή, τό ὗφος, τό λεξιλόγιο καί τά πρόσωπα, νά ἀσχοληθοῦν μέ μία ἤ περισσότερες πτυχές τοῦ θέματος καί νά ἀναδείξουν τή μεγάλη μορφή τοῦ νεότερου Ἑλληνισμοῦ, τόν κορυφαῖο νεομάρτυρα καί ἰσαπόστολο ἅγιο Κοσμᾶ τόν Αἰτωλό.

Τά ἔργα πρέπει νά ἀποσταλοῦν στόν Γραμματέα τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Πολιτιστικῆς Ταυτότητας τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Πανοσιολ. Ἀρχιμ. π. Βαρθολομαῖο Ἀντωνίου Τριανταφυλλίδη, ἕως τήν 31η Ἰανουαρίου 2015.

Διαβάστε την εγκύκλιο.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2015

chemical-engineering-scholarships1Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 29 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. Eπισυνάπτεται κατάσταση της εξεταστέας ύλης.

Στο διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 10 μαθητές από την Α΄ Λυκείου, 10 μαθητές από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ’ Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

Διαβάστε την εγκύκλιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eex.gr/

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2015

frontslide05Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2015 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Η 1η φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 9:00 π.μ. Διαβάστε την εγκύκλιο και δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.pdbio.gr/

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

75ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά

efkleidisΟι μαθητές του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, Κολιός Νίκος (Α2) και Σόντη Ηρώ (Β3) διακρίθηκαν στην 1η φάση του διαγωνισμού (Θαλής) και συνεχίζουν στην 2η φάση (Ευκλείδης).

 

 • Ημέρα και ώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 από 9:00 π.μ έως 12:00 π.μ.
 • Εξεταστικό κέντρο: 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (Μέκαλη 5 – Περιοχή Κιάφας, τηλ. 2651041028, fax :2651042480, e-mail : mail@1lyk-ioann.ioa.sch.gr
 • Τοπική Επιτροπή διαγωνισμού:
  • Τεκίρδαγλης Γεώργιος, κλ.ΠΕ03, εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, ως Πρόεδρος
  • Βαλτάς Γεώργιος, μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος της ΕΜΕ Ιωαννίνων
  • Τσιπέλης Σεραφείμ, μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος της ΕΜΕ Ιωαννίνων
  • Βρακά Γεωργία, μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος της ΕΜΕ Ιωαννίνων

Οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο το αργότερο μέχρι τις 8:30 π.μ. έχοντας μαζί τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.hms.gr/

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία

Spanish-Steps004

Οι γονείς των μαθητών της Γ” Λυκείου μπορούν να συνδέονται στον δικτυακό τόπο http://7lykioanitaly2014.wordpress.com/ για να ενημερώνονται για την πορεία της εκδρομής. Η σύνδεση γίνεται με όνομα χρήστη 7goneis και κωδικό που θα τους σταλεί με sms από τα παιδιά τους. Αν δεν λάβουν τον κωδικό μπορούν να απευθυνθούν στην γραμματεία του σχολείου (26510-33644).

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Στο Δημαρχείο … «συνεδρίασε» η Α Λυκείου του 7ου ΓΕ.Λ.

P_20141203_131056_PNΤους μαθητές της Α Τάξης του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, υποδέχθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας.Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και πήραν μια «γεύση» από μια κανονική συνεδρίαση, μέσα από ερωτήσεις που έθεσαν για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες.Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών αφού τους καλωσόρισε, υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε πολύ στη νέα γενιά, γιατί αν ταλαιπωρήστε κι εσείς σε αυτή την περίοδο της κρίσης είναι δική μας ευθύνη. Άρα σας χρωστάμε πολλά αλλά ελπίζουμε και πολλά από εσάς γιατί είστε μία γενιά που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».«Βασιζόμαστε πολύ στη δική σας ευαισθησία ως πολίτες», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος κι ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιβαλλοντική συμπεριφορά των μαθητών, που «μπορεί να περάσει γενικότερα μηνύματα στην
κοινωνία».Αναφερόμενος στη λειτουργία του Δήμου ο κ. Μπέγκας σημείωσε πως, «είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια και η πιο σημαντική μας υποχρέωση είναι να ακούμε τους πολίτες. Δυστυχώς οι δυνατότητες της αυτοδιοίκησης να προσφέρει στους πολίτες αυτά που θα ήθελε έχουν περιοριστεί, γιατί έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι πόροι της. Παρ’ όλα αυτά η ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να προσφέρει ότι καλύτερο στους πολίτες, πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη και να μην αναζητά δικαιολογία στην οικονομική κρίση».Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης εξήγησε στους μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια … «προέδρευσε» σε αυτή την «ειδική συνεδρίαση» που όπως είπε στο τέλος «ήταν υποδειγματική και δίνει μαθήματα και σε μας τους μεγαλύτερους».Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,Παντελής Κολόκας, καλωσόρισε με τη σειρά του τους μαθητές, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουμε ότι είστε μία γενιά που πλέον «βομβαρδίζεται» από όρους που αφορούν το δυσμενές οικονομικό και αξιακό περιβάλλον που ζούμε. Ωστόσο εσείς έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε επίσης στην καλή συνεργασία που έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και απάντησε στη συνέχεια σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών.
Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του 7ου Λυκείου στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της «Πολιτικής Παιδείας». Όπως εξήγησε η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ολυμπία Παντελή, «πρόκειται για ένα καινούργιο μάθημα που εκτός των άλλων αναφέρεται σε έκταση και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης».Από την πλευρά του ο Διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Ντούρος, σημείωσε ότι η επίσκεψη στο Δημαρχείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σχηματίσουν μια προσωπική εικόνα και να έχουν μια αληθινή εμπειρία για τη λειτουργία του Δήμου.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Σχόλια κλειστά

Επίσκεψη του 7ου ΛΥΚΕΙΟΥ (Γ τάξη ) στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων

filakes-stavrakiΕπίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων πραγματοποίησε το μεσημέρι της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26 Νοεμβρίου, η Γ τάξη του 7ου Λυκείου ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με συνοδεία της κοινωνιολόγου κ. Παντελή του Δ/ντη και εκπαιδευτικών του Σχολείου. Της επίσκεψης προηγήθηκε η διαδικασία έγκρισης από τα αρμόδια όργανα και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων των  ανήλικων μαθητών.                                                                  Εκεί οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ενημερώθηκαν  από τη Διευθύντρια κ. Έλενα Αγαπητού, για τη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος . Ειδική αναφορά έγινε στις συνθήκες κρατήσεις, τον τρόπο λειτουργίας και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ευθύνη της υποστήριξης του εξωτερικού χώρου αλλά και του εσωτερικού της φυλακής. Κοινή διαπίστωση είναι πως το Σωφρονιστικό Κατάστημα δεν πληροί της προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις του νόμου στη σημερινή πραγματικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., από άποψη κτιριακής υποδομής και κορεσμού της δυνατότητας φιλοξενίας κρατουμένων.

Ενημέρωση επίσης έγινε από τον αρχιφύλακα κ. Λαμπρόπουλο,

τον κοινωνιολόγο και την υπηρεσία υγιεινής  του ιδρύματος.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία των μαθητών του Λυκείου μας συμπληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις των μαθητών σε κρατούμενους του ιδρύματος τους όποιους επέλεξε η Δ/νση των φυλακών με μεγάλη προσοχή.

Έντονα προβληματισμένοι οι μαθητές μετά την επίσκεψη, αναρωτήθηκαν πότε θα γίνει κατασκευή ενός σύγχρονου Σωφρονιστικού Καταστήματος στα Γιάννενα, το οποίο θα υποστηρίζεται από το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες, όπως η δικαστική και νομική συνδρομή των κρατουμένων, η μεταφορά τους και, κυρίως, η υγειονομική τους υποστήριξη από τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης. Μετά και την συζήτηση με τους κρατούμενους οι μαθητές επισήμαναν ότι τα Σωφρονιστικά Καταστήματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι φυλακές ψυχών, αλλά χώροι επανατοποθέτησης και επανακαθορισμού της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το 7ο Λύκειο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τη Δ/νση και το προσωπικό των φυλακών για την φιλοξενία και την παιδαγωγικά ολοκληρωμένη ενημέρωση των μαθητών μας.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Σχόλια κλειστά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Εκγύκλιος Φ.251/183146/A5 (PDF)

Σχετικά με την λειτουργία Τμημάτων και Σχολών των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014-2015, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

Με το άρθρο 189 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄) καθορίζεται ότι για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.Δ. 11/2014 ( ΦΕΚ 17 Α΄), το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου : www.et.gr .

Σύμφωνα με το Π.Δ. 151/2013 ( ΦΕΚ 238 Α΄), Οργανισμός της Σχολής Ικάρων, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου : www.et.gr , οι υποψήφιοι – ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τέλος, σύμφωνα με το ως άνω (γ) σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους υποψηφίους ότι η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Πανελλαδικές | Σχόλια κλειστά

Ενημέρωση Γονέων

 • ENHMERVSH GONEVN
 • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ           ΚΑΙ ΩΡΑ 5.30 Μ.Μ    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ                                     ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ.

                                                                          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                             ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΦΥΣΙΚΟΣ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων | Σχόλια κλειστά

«Πίσω στο Σχολείο» με τη συμμετοχή του 7ου Λυκείου

1261021821Τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσφέρει η διαδικασία του μαθήματος στην τάξη, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίσω στο Σχολείο», το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νίκος Γιαννής επισκέφθηκε το τόπο καταγωγής του, τα Γιάννενα, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές όχι μόνο για όργανα, θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική του εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για μια ξεχωριστή τιμή για το 7ο Λύκειο έκανε λόγο ο Διευθυντής του Γιάννης Ντούρος, ενώ ο κ. Γιαννής εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στην πατρίδα και μίλησε για το νόημα της πρωτοβουλίας.
Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία» έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την ΕΕ από μέσα και με τους οποίους έχουν ένα κοινό σημείο: τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο.  Έτσι για μια μέρα τα στελέχη αυτά γίνονται «το πρόσωπο της Ευρώπης» στο σχολείο τους!
Η δράση «Πίσω στο Σχολείο» πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση μαθητών | Σχόλια κλειστά