Εκδρομή B Λυκείου 30/03/2016 : ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

u29241718apofasi ekdromis

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδρομές | Σχόλια κλειστά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

ΈγγMORIA 2016ραφο1

ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση μαθητών | Σχόλια κλειστά

32η Εθνική Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος 2015

70504e26-c706-463a-b570-09437d3a855bΑπό τις 19 ως τις 21 Δεκεμβρίου 2015 έγινε στην Θεσσαλονίκη η 32η Εθνική Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β” Λυκείου Μαριλένα Ιωαννίδου και Λιάνα Καραμάνη και η καθηγήτρια Κυριτσάκα Αγγελική.

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) προσφέρει σε νέους από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων νέων και συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, μέσα από τη γνωριμία με συνομηλίκους τους, πολιτισμούς και διαφορετικά περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη, ενώ έρχονται σε επαφή με κρίσιμα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Οι επτά (7) συμμετέχοντες μαθητές με την κριθείσα ως άρτια παρουσία στην 32η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής θα προκριθούν και θα συμμετάσχουν στην 81η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Άνοιξη στις πόλεις Δουβλίνο και Μπέλφαστ, με την συμμετοχή νέων από όλη την Ευρώπη. Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων θα γίνει από τους Προέδρους των Επιτροπών της Συνδιάσκεψης καθώς και από Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από καταξιωμένα μέλη του ΕΚΝ από την Ελλάδα.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Εκδρομή Α Λυκείου 21/1/16 : ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ekdromiΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Κατηγορίες: Εκδρομές | Σχόλια κλειστά

Σημαντική διάκριση για το 7ο ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Απονομή βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού » Η ιστορία του σχολείου μου»

pelegrinhs_kotsoympas

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού με θέμα : «Η ιστορία του σχολείου μου».

Στην εκδήλωση ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης απένειμε τα Μεγάλα βραβεία στα Λύκεια που διακρίθηκαν.

Ο υφυπουργός επισήμανε στο χαιρετισμό του ότι «η ψηφιακή δημιουργία μπορεί να αναδείξει τον πλουραλισμό δράσεων του Ελληνικού σχολείου.»

Πολλά σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.   

7lykioan_150x150Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων πήρε το  πρώτο μεγάλο  βραβείο  με το progect      “ το Παλατάκι των Ιωαννίνων» που παρουσίασε ομάδα μαθητών με τις οδηγίες των καθηγητών πληροφορικής του Λυκείου. 

Η εργασία των μαθητών μας με ένα ΚΛΙΚ πάνω στο  ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΊΟ:  ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Διακρίσεις | Σχόλια κλειστά

7ημερη εκδρομή της Γ Λυκείου στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -…-ΒΙΕΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-…

Σχολικές εκδρομέςΑΠΟΦΑΣΗ

Η  συγκροτηθείς  με την 30/ 10-10-2015 πράξη του Δ/ντη του    7ου  ΓΕΝ. Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  επιτροπή για τις πολυήμερες εκδρομές….. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

9184

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδρομές | Σχόλια κλειστά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ απο 30-11-2015

πρόγραganas-2μμα μαθημάτων απο 30 /11/2015

 A TETRAMHNO_ΑΝΑ_ΤΜΗΜΑ

κλικ εδώ        ana tmhma 30.11.15

 

     

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση καθηγητών, Ενημέρωση μαθητών | Σχόλια κλειστά

Ομιλία του Δ/ντη στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

7lykioan_150x150

Αγαπητά μας παιδιά , αγαπητοί γονείς,

Καλωσορίσατε στο  σχολικό μας συγκρότημα, καλωσορίσατε σε ένα ακόμη συναρπαστικό  ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τoυς μαθητές μας σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους

ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΜΑ στα παιδιά της Α΄ τάξης του Λυκείου μας για τα οποία θα μεριμνήσουμε να προσαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό στο νέο σχολικό γι αυτά περιβάλλον. Όλα θα πάνε καλά.

Αγαπητοί μαθητές,

ο Δ/ντης του Σχολείου  και οι καθηγητές σας, θα βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, να είναι και η νέα σχολική χρονιά ευχάριστη και δημιουργική, βάζοντας παράλληλα το πήχη των απαιτήσεων και των στόχων σας όσο γίνεται ψηλότερα.

Θέλουμε, όσο περνάει από τις δυνατότητες που μας δίνει η πολιτεία, να είναι η μαθητική σας ζωή ευχάριστη με ισορροπημένη κατανομή δραστηριοτήτων, όπως  μελέτης, αθλητισμού, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκδρομών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεων σε χώρους κοινωνικής προσφοράς .

Το Σχολείο όμως δεν είναι υπόθεση μόνο των καθηγητών σας. Είναι πάνω από όλα προσωπική σας υπόθεση.

Η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση  για την καλή λειτουργία του Λυκείου μας και την επιτυχία των στόχων σας .

Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράλειψη να μη συγχαρώ τους μαθητές  της περυσινής Γ Λυκείου  για τις μεγάλες  επιτυχίες με την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ,ΤΕΙ σε ποσοστά που έφεραν το σχολείο μας στη κορυφή των Δημόσιων Σχολείων.

Οι  επιτυχίες τους έκαναν τη Γιαννιώτικη κοινωνία να μιλάει για το 7ο Λύκειο με τα καλύτερα λόγια και παράλληλα να γεμίζει όλους μας με πρόσθετες υποχρεώσεις.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση καθηγητών, Ενημέρωση μαθητών, Σύλλογος Γονέων | Σχόλια κλειστά

11.09.2015 – Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

agiasmos-2012ΑΓΙΑΣΜΟΣ : Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:30 π.μ. θα τελεστεί αγιασμός.

Η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 8:30 π.μ.

Μετά το αγιασμό θα δοθεί το πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – Εγκύκλιος Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

1                                                                                               ΝΕΟ_ΣΥΣΤΗΜΑ_ΠΑΝΕΛΛ_2016_7 ΓΕΛ (1)

Αίτηση για πανελλαδικές 2016

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Έχουν ήδη σταλεί στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτήθηκαν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλαιό ή νέο σύστημα).

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

  1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει  να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
  3. Υποψήφιοι για το 10%  (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
  4. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει  το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ενδοσχολικο για 2016 ΠΑΛΙΟ

ΥΠΟΔ 2  ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ για 2016 ΠΑΛΙΟ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ για 2016 παλιο συστημα

ΥΠΟΔ 1 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΜΑΘΗΤΗΣ για 2016 ΠΑΛΙΟ

ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για 2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ για 2016 νεο συστημα

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά